את הפוסט הקודם הקדשתי לשני מושגי היסוד מהסוטרות של פטנג'לי – עשיה והרפיה.
תמיד יפה בעיני לראות איך הטקסטים של היוגה שנכתבו בתקופות שונות, ולוקטו לאורך אלפי שנים ממקורות שונים, בסופו של דבר מתחברים ומתארים בדרכים שונות מהות אחת.
והיום אני חוזרת לכתוב על אחד הטקסטים המשפיעים עלי ביותר: הבהגווד גיטא – טקסט שאני שבה ונמשכת לקרוא בו ולכתוב על רעיונות מתוכו. המשך »
נדמה לנו שהמאמץ האקטיבי שלנו הוא זה שיש בו קושי, אבל הקושי האמיתי שלנו הוא השחרור.
למעשה ביוגה, ה-מטרה העליונה היא שחרור וכל המאמצים והעבודה הפיזית קיימים בעיקר כדי לאפשר לנו בסופו של דבר, לשחרר: לשחרר את הגוף מחולשותיו ומכאוביו, לשחרר את הנפש מיסוריה ובעיקר לשחרר את הראש מטרדותיו. המשך »
בשבוע האחרון נפתחה בסטודיו מסורת חדשה של תרגול משולב בשיחה.
המחשבה שהביאה אותי ליצירת השעור הנ"ל נבעה בין היתר מבקשות חוזרות של תלמידים להבין לעומק עקרונות שמתורגלים דרך קבע בשעורים.
בעקבות תרגול עקבי, נולד הרצון להבין את המסורת שממנה נובעים רעיונות יוגיים שאנחנו מתרגלים שנים בשעורים, אבל יריעת שעור היוגה הרגיל, נותרה קצרה ולא השאירה מקום לשיחות עומק.
כדי לענות על הצורך הנ"ל נוצר השיעור הזה, במטרה לאפשר שילוב בין הבנה לעומק של רעיון מסויים מבחינה תיאורטית, לבין תרגול והפנמה שלו, באופן מעשי באימון הפיזי.
ולכבוד השיעור הראשון שלנו, בחרתי במיוחד בנושא שכולנו מכירים מקרוב והוא התמודדות עם שינויים בחיים. המשך »
יש פתגם זן עתיק שאומר שהליכה בכל דרך שהיא ובמיוחד בדרך רוחנית מבקשת מההולך בה רק שתי פעולות בסיסיות: להתחיל ולהמשיך.
ביוגה יש אל שלם שממונה על האספקט הזה של התחלות חדשות והפיכתן לקלות, הלוא הוא גאנש – אדון כל ההתחלות ומסיר המכשולים.
עד כדי כך חזקה האמונה בו ובצורך להתחיל ברגל הנכונה שנהוג לפני כל משימה או התחלה חדשה לפתוח בברכה עבורו ובהתכווננות להתחלה טובה ולהסרת כל מכשול.
כולנו מאחלים לעצמינו וליקירנו בריאות, חוסן פיזי ונפשי, שלוות נפש ונחת רוח, אבל כמה מאיתנו דואגים באמת ליישם את הברכות האלו ולממש אותן הלכה למעשה בחיים?
השנה, בעזרתו של גאנש, אני מזמינה אתכם להגשים באופן מעשי את כל הברכות הנפלאות שאתם מקבלים כל שנה ומייחלים להן ולהתחיל לתרגל יוגה – להתחיל ולהמשיך. המשך »
החיים יכולים להיות כ"כ מפתיעים לפעמים, אם רק נותנים להם הזדמנות.
דברים הם בדרך כלל לא מה שאנחנו חושבים שהם ומה שאנחנו בוחנים וממהרים לשים במגרה בראש, תחת שם ותחושה ידועים – לרוב מתגלה כבעל כל כך הרבה גוונים וצורות. המשך »
"צרות באות בצרורות" – כך שמעתי לא אחת בילדותי.
ובאמת עכשיו, בחודש אוגוסט, כשחם ודביק והסבלנות הממוצעת גם ככה מורדת לחצי התורן, לפעמים יש הרגשה שכל מועקות והצקות העולם התאגדו ובאו להשתעשע אצלך בסלון,
ולפעמים קשה להימנע מהשאלה המיותרת: למה אני? המשך »
חבר טוב שלי, שלא ממש מחבב זמרת מסויימת (בלשון המעטה), לא שוכח לה, איך אמרה פעם בראיון שהיא מעדיפה סופרים ומשוררים רוסיים כמו טולסטוי, דוסטוייבסקי ובוקובסיקי. המשך »