במאמר הקודם בסדרת מאמרי המדיטציה כתבתי מדריך קצר לתרגול מדיטציה בישיבה חמש דקות ביום. אבל למעשה, מדיטציה היא מצב של נוכחות והתבוננות שיכול ללוות אותנו לא רק כשאנחנו עוצרים הכל ויושבים בעיניים עצומות, אלא בכל רגע ולאורך הפעילות היום יומית שלנו. המשך »
רוב האנשים שאני פוגשת שמעו על מדיטציה, קראו עליה משהו, מכירים מישהו שסיפר עליה ואפילו התנסו בה בעבר.
אפשר לדבר עליה בלי סוף ולהזכיר שהיא עוזרת להפיג מתחים, לפתח ריכוז ושלווה, לשלוט בכעסים ותסכולים, עוזרת בטיפול בחרדות ובדיכאון, מסייעת פלאים במצב של הפרעות קשב וריכוז ועוזרת בהתמודדות עם כאבים כרוניים ושיקום (כאן אפשר לקרוא עוד בהרחבה על יתרונות המדיטציה).
אנשים שמתוודעים אליה בשיעורי היוגה והמדיטציה לרוב מרגישים אחרי זמן קצר את ההשפעות המיטיבות שלה בתחושות הנינוחות, הריכוז והשלווה שהיא מביאה, אבל בימים שעוברים עליהם בבית בין שיעור לשיעור הם לא מצליחים לשחזר את התרגול ולהפוך אותו למשהו שזמין להם בחיי השגרה – בתוך כל מטלות החיים ולחציי היום יום זה פשוט לא קורה.
אחת הבקשות היותר פופולריות של תלמידים ממני הוא לתת להם הנחיות לתרגול קצר שהם יכולים לתרגל בבית. אז הנה, אני עושה את זה גם כאן, ביחד עם ציור מלבב שמצאתי והסברים, בכמה שלבים פשוטים, 5 דקות ביום. קדימה מתחילים: המשך »
אני לא יודעת מה אתכם, אבל אצלי יכול לפעמים לעבור הרבה זמן מהרגע שבו יש לי רעיון חדש, רצון ללמוד משהו חדש או החלטה ליצור משהו ועד הרגע שבו אני באמת עושה צעד ראשון בעניין.
לפעמים זה קשור לפחדים ועכבות, לחוסר בשלות פנימית או לתהליך של בירור מדויק יותר של הרצונות שלי, לפעמים לוקח לי זמן להבין איך להוציא דברים מהכוח אל הפועל.
לעתים דברים שאני רוצה מגיעים בעטיפה קצת מפתיעה ולוקח לי זמן לזהות אותם כקשורים לאותה האיכות או המהות שאני מחפשת.
כשבא הרגע ואני עושה משהו בעניין אחרי הרבה מחשבות על הנושא, חלומות ורצונות, יש לי כבר ציפיות די גבוהות מהדברים לקרות באופן מסוים, במהירות או בעוצמה שדמיינתי לעצמי ובמקום לשמוח על שסוף סוף פעלתי לטובת הרצון שלי, יוצא שאני חווה אכזבה או תסכול. המשך »
ימי הקיץ החמים שלנו מביאים איתם שלל תחושות ותופעות שלא פוסחות בהשפעה שלהן גם על שיעורי היוגה וההתנהלות בהם.
מצד אחד, לעומת התרגול בחורף, יש משהו קל ורך בתנועת הגוף. העובדה שהגוף מתחמם בקלות עוזרת לשרירים ולמפרקים להתרכך ולהיפתח מהר ללא הנוקשות והכנות החימום הארוכות שדרושות כשקר בחוץ.
מצד שני, יש משהו בעומס החום שמכביד על אנשים וגורם להם להגיע לשיעורי היוגה תשושים מראש (במיוחד אם הם באים לשיעור ערב אחרי יום עבודה) ועם סף עצבים וחוסר סבלנות נמוך יותר. המשך »
סרטון וידאו קצר ובו דוגמה לתרגול דינאמי, מעורר, מחמם ומחזק את מערכת הלב ריאה.
אחד הדברים שאני שומעת מאנשים על היוגה הוא "שהיוגה לא מספיק אירובית".
זאת כמובן טעות, כיוון שהיוגה, בהיותה אוסף אדיר של מסורות, טכניקות ודגשים שמתייחסים לכל פן ורובד בחיים – נותנת מענה גם לחלק הזה וכוללת בתוכה גם תרגולים אירוביים.
כל מתרגל אשטנגה יוגה יודע זאת היטב, אבל דווקא הסרטון הזה הוא דוגמה טובה לכך שלא מוכרחים לקפוץ במהירות שוב ושוב קדימה ואחורה באינספור ברכות לשמש כדי להפעיל את המערכת האירובית.
יש דרכי תרגול נוספות שמעלות את הדופק, מגבירות את צריכת החמצן בגוף ואת קצב הלב שמספק את החמצן הדרוש לשרירים. המשך »
פיתולים נהדרים לגוף שלנו מהרבה סיבות. המרכזית שבהן היא העובדה שהם משחררים עומס לאורך כל עמוד השדרה: מהגב התחתון, מהגב העליון וחגורת השכמות ומחוליות הצוואר.
פיתולים מזרימים הרבה דם וחמצן לדיסקים בין חוליות עמוד השדרה ומשפרים מאוד את התנועתיות של הגוף ואת זו של נוזלי הגוף.
מצב הסחיטה שהם יוצרים מעסה את האיברים הפנימיים והזרימה המוגברת של דם לאזור מציפה אותם בדם, בדומה למצב סחיטה והשריה במכונת כביסה.
דגש חשוב: פיתולים נרצה לתרגל תמיד כשעמוד השדרה במצב התארכות, כלומר כאשר חוליות עמוד השדרה נמצאות במגמת התרחקות ויצירת מרחב בין האחת לשניה.
לכן, אם עמוד השדרה לא ישר או שיש רגישות קיימת בגב, חשוב להקפיד לפני ביצוע הפיתול ליצור קודם כל מרחב בין החוליות ורק אז להתפתל.
כמו כן, תרגלו את הפיתול במידה כזו שלא יוצרת אי נוחות או כאב בעמוד השדרה ולא מחריפה כאב שכבר קיים בו.
* האחריות על ביצוע התרגילים היא של המתרגל. התרגילים המופיעים בסרטון הם בגדר המלצה לתרגול ואינם מהווים תחליף לתרגול עם מורה מוסמך ליוגה.
אני מקווה שתהנו מהסרטון ומזמינה אתכם להגיב, לשאול ולספר חוויות.
מה עושים כשפתאום באמצע החיים תוקפת אותנו איטיות? איך אנשים נמרצים ומשימתיים מתמודדים עם תקופות שבהן קצב ההתרחשויות מאט? מה עושים כשנדמה ששום דבר לא זז? ומה עושים עם הראש ששולח מסרים עוינים בנושא? בדקתי ומצאתי.
ימים איטיים עוברים על כוחותנו. זה התחיל עם החגים: חג ראשון חול המועד חג שני ערב יום העצמאות יום העצמאות – שהוציאו מאיזון את כל סדר היום, נמתחו מסופ"ש אחד לשני ויצרו בועת חופש ארוכה ולא ברורה.
אחריהם בא גל הנסיעות לחו"ל של תלמידיי שחיכו שהחגים ייגמרו כדי לטוס בשקט בלי לפספס שום טקס ואף כדור קניידעלך.
ואני, שרגילה להיות עסוקה, להתרוצץ משיעור לשיעור לאימונים הפרטיים שלי ובין שאר משימות החיים מצאתי את עצמי פתאום עם ימים שהתרוקנו מתלמידים נופשים בחו"ל ועם זאת לא בדיוק בחופש ועם איזה קצב איטי וכבד וחוסר כיוון שורים על הכל. המשך »
בשנים האחרונות גבר מאוד העניין שלי במדיטציה וכך קרה, שמצאתי את עצמי שקועה עד צוואר בחקר ותרגול המדיטציה ובאיסוף עוד ועוד טכניקות מתרבויות, מסורות ושיטות שונות שמטרתן להשקיט את התודעה ולקחת אותה אל עבר מצב מדיטטיבי.
זה הפך להיות החלק העיקרי שלו חיכיתי בתוך התרגול הכולל שלי, אבל בעוד אני עצמי הפכתי סקרנית ומוקסמת יותר ויותר משלל הדרכים השונות שמובילות את התודעה שלנו למדיטציה, נוכחתי לדעת שזהו החלק הקשה ביותר עבור רוב תלמידיי שמעורר בהם קושי גדול והתנגדות פנימית לתרגל אותו. המשך »